Gevelbekleding van siding

Wist u dat het mogelijk is om esthetiek en bescherming toe te voegen aan uw gevelwanden?

Hiervoor blijken sidings de beste keuze te zijn. Deze gevelplaten zijn eenvoudig te plaatsen, te onderhouden en bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en hebben veel voordelen.

In dit artikel laten we u kennismaken met siding, een nieuwe manier om uw gevel te transformeren.

Gevelbekleding van siding: eenvoudigere en veiligere installatie

In tegenstelling tot veel andere gevelbekleding, die arbeidsintensief kan zijn om te installeren, is het installeren van gevelbekleding relatief snel en eenvoudig.
Het materiaal is licht van gewicht, waardoor het gemakkelijker te installeren is en er minder handen nodig zijn op de bouwplaats, wat de arbeidskosten verlaagt.

De gevelbekleding is ontworpen om een veel snellere installatie te bieden:

• Lichtgewicht product, minder handen op het werkterrein
• Geïntegreerd vergrendelingssysteem op elk paneel, waardoor een snellere installatie mogelijk is.
• Geen specifiek gereedschap nodig.
• Duurzaam product.
• Korter en daardoor minder vervelend werk.

Gevelbekleding heeft ook vele andere voordelen, variërend van het brede, gedurfde kleurenpalet tot de veelzijdigheid van het ontwerp en het lage onderhoud.

De materialen die worden gebruikt voor de vervaardiging van gevelbekleding

 

In vezelcement

Vezelcement gevelbeplating, vaak vergeleken met vinyl gevelbeplating, is een geweldige optie voor huiseigenaren die het uiterlijk van houten gevelbekleding willen.

Voordelen:

Vezelcement, hoewel het eruit ziet als houten gevelbekleding, is goedkoper en duurzamer en vereist minder onderhoud dan hout. Vezelcement is niet alleen goedkoper, maar ook brandvertragend, waterafstotend en ongevoelig voor insecten. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en dessins en kan worden gemaakt om eruit te zien als baksteen, steen of, vaker, hout.

Nadelen:

Vezelcement is een zwaar materiaal. Hoewel het niet zo zwaar is als baksteen of steen, neigt het gewicht ervan de installatiekosten omhoog te schieten, en hoewel het goedkoper is dan hout, is het een duurdere optie dan vinyl. . Verwacht tussen de 40 en 60 € / m² te besteden.

Dakwerken Gevelbekleding van Eternit Cedral in Brussels

PVC-bekleding

PVC is een sterk plastic materiaal dat eind jaren vijftig op de markt voor gevelbeplating kwam en de ooit populaire aluminium gevelbeplating verving.
De duurzaamheid en het onderhoudsarme profiel maakten het een favoriet bij huiseigenaren die geld wilden besparen op gevelbekleding. Het wordt meestal aangetroffen in moderne koloniale huizen.

Voordelen

Het varieert in zowel kleur als textuur, waardoor huiseigenaren een breed assortiment aan uiterlijke esthetische opties hebben. Sommige variaties bevatten zelfs een imitatie van houtnerf en steenbekleding. Het varieert ook in dikte – over het algemeen hoe dikker het materiaal, hoe hoger de kosten, terwijl het toch licht van gewicht is en gemakkelijk te installeren. Er is zelfs een nieuwe optie waarmee u geïsoleerde PVC-gevelbekleding kunt installeren, hoewel de kosten hoger zijn dan bij traditionele PVC-gevelbekleding. PVC-coatingmateriaal en installatie zijn relatief goedkoop, gemiddeld tussen 30-60 € / m².

Nadelen

helaas, omdat het materiaal zo goedkoop is, is de kwaliteit iets lager dan bij andere opties voor buitenbekleding. Het kan beschadigd raken bij extreme weersomstandigheden zoals wind en hoge temperaturen die de coating kunnen aantasten door scheuren te vormen. Om nog maar te zwijgen, het is niet erg energiezuinig – iets om in gedachten te houden bij het nemen van uw beslissing.

Houten bekleding

Net als PVC-gevelbeplating is houten gevelbekleding veelzijdig en duurzaam. Het houtoppervlak kan in elke gewenste kleur worden geverfd of gebeitst en vereist elke 2 tot 5 jaar onderhoud, afhankelijk van het type afwerking.

Voordelen

Net als PVC is houten gevelbeplating eenvoudig te installeren, wat de kosten en een redelijke tijd verlaagt. Om nog maar te zwijgen van het feit dat hout een tijdloos en elegant materiaal is dat nog steeds gewild is bij sommige huiseigenaren. Er is een reden waarom ze ervoor zorgen dat de meeste gevelbekledingsmaterialen op hout lijken – iedereen is op zoek naar die stevige houten huisesthetiek.

Nadelen

Afhankelijk van het type hout dat u wilt (ceder, vurenhout, denneboom en sequoia) en het type houten gevelbekleding dat u wilt (cederhout, dakspanen, planken en latten, boomstammen), variëren de kosten, maar het gemiddelde ligt tussen 50 en 150 € / m².